Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı için 30 ( otuz), öğrenci alınması öngörülmektedir. Eğitim dili Türkçedir. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı için öğrenci kaynağı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Anadolu Liseleri ve Mesleki ve Teknik Liselerdir.

Alternatif Enerji Kaynakları Programı mezun olan öğrenciler 2 yıllık ( 4 yarıyıl) öğrenimleri boyunca almış oldukları; Enerji Dönüştürme Sistemleri, Güneş Enerjisi İle Bina Isıtma Sitemleri, Temel Elektrik Ve Enerji Sistemleri, Güneş Enerjili Konut Isıtma Sistemleri Jeotermal Enerji Ve Uygulamalar gibi dersleri ile sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı mal üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda çalışabilirler.

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı Ön Lisans Derecesi: Tekniker’dir. Program kapsamında öğrenciler, enerji sektörü temsilcileriyle işbirliği içinde eğitimlerini tamamlayabilecek ve stajlarını yine bu sektörlerde yapabileceklerdir. Program dahilinde yüksek başarıya sahip öğrenciler, 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapıp mühendis olarak mezun olabileceklerdir.
Programdan mezun olabilmek için 4 yarıyıl boyunca her dönem 30 AKTS’lik, son dönemde 10 AKTS’ lik Staj olmak üzere 30 AKTS’ lik ders alınır. 30 işgünü yapılan staj Meslek Yüksekokulları için çok önemlidir. Okulu bitirebilmek için her öğrenci10 AKT’ si staj olan 120 AKT’ yi ve minimum 2.00 not ortalamasını tutturmak zorundadır. Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF ya da FD notunun bulunmaması gerekmektedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu’nda açılan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı hem bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak hem de nitelikli eleman yetiştirerek önemli bir görevi yerine getirecektir. Bergama ilçesi jeotermel enerji, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanında potansiyeli olan bir bölgedir. İzmir’de devlet üniversitelerinde programın olmayışı öğrenciler için yeni bir iş alanı olması da programa ilgiyi arttıracaktır.
E-posta: bergamamyo@deu.edu.tr Tel: 0 232 632 12 48 Adres: Atatürk Mahallesi Adnan Saygun Caddesi No:1 35700 Bergama / İzmir