📢 2024-2025 Güz Yarıyılı Ders Kayıt Yenileme Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 10-09-2024

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz Yarıyılı ders kayıt yenileme işlemlerinizin detayları aşağıda sunulmuştur:

🗓 Kayıt Dönemi

• Başlangıç: 23 Eylül 2024  (Saat 14:00‘te başlayacaktır. )
  • Bitiş: 26 Eylül 2024 (Saat 17:30‘da bitecektir.)

👥 Kayıt Yaptırılması Gereken Öğrenciler

• Tüm mevcut öğrencilerimiz (2024 YKS ile kazanan ve yeni kaydolan öğrenciler hariç)

📌 Kayıt İşlem Adımları

1. Öğrenim Harcı Ödeme:

• Öğrenim harcını ödemekle yükümlü olan öğrenciler, Ziraat Bankası ATM’lerinden veya şubelerinden öğrenci numaranızı kullanarak harçlarını yatırmalıdır.
  2. Web Kayıt İşlemleri:

• kayit.deu.edu.tr adresine girerek,
    • DEBİS kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
  3. Ders Seçimi:

• Ders Kayıt aşamasında karşılaşacağınız uyarıları dikkatlice okuyun.
    • Derslerinizi kontrol ederek tercihlerinizi belirleyin.
  4. AKTS Bilgisi:

• Seçmeli derslerinizin AKTS değerleri ekranda görüntülenecektir. Bu bilgilere göre ders seçimlerinizi yapın.
  5. Not Yükseltme İmkanı:

• Daha önce DD ve DC notu almış olduğunuz dersleri not yükseltmek isteyen öğrenciler, bu dersleri tekrar alabilirler. (Bu zorunlu değildir)
  6. Ders Alma Hakkı:

• Ortak Zorunlu Dersler hariç toplam 30 AKTS ders alma hakkınız bulunmaktadır.
    • Mezuniyet durumunda olan öğrenciler, bu hakka ek olarak 2 ders daha seçebilirler.
  7. Kayıt Onayı ve Referans:

• Kayıt işlemlerinizi “İlerle” butonu ile tamamlayın.
    • Seçtiğiniz dersler ve haftalık ders programınız ayrı bir sayfada görünecektir. Bu sayfanın referans numarası ile birlikte çıktısını almayı unutmayın. Çıktısı olmayan öğrencilerin itiraz hakkı bulunmamaktadır.
  8. Danışman Onayı:

• Ders kaydınızın geçerli olabilmesi için “Danışmanınız Tarafından Onaylandı” ibaresini görmeniz gerekmektedir. Onay durumunuzu düzenli olarak kontrol edin.
  9. Kayıt Reddedilmesi Durumunda:

• Ders kaydınız danışmanınız tarafından reddedildiğinde, “Tekrar Kayıt” ekranını kullanarak ders seçiminizi danışmanınızın yönlendirmeleri doğrultusunda yeniden tamamlayın.
  10. Sorun ve Destek:

• Seçemediğiniz dersler, yanlışlıkla seçmek zorunda kaldığınız dersler veya diğer sorunlarınız için Öğrenci İşleri Birimi ile iletişime geçiniz.

Başarılar Dileriz!

📞 İletişim Bilgileri