Lojistik Programı

TarihçeEğitim AmaçlarıMisyon & VizyonStratejik Amaç & HedeflerÖğretim ElemanlarıÖğretim PlanıProgram KazanımlarıProgram ÇıktılarıÖğrenci Danışmanlıkları

Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu 19 Nisan 2012 tarihinde kurulmuştur. Lojistik programı henüz eğitime başlamamıştır. Eğitim dili Türkçedir.

Lojistik Programı Eğitim Amaçları:
Eğitim hedeflerimiz, öğrencilere lojistik ilkelerinin ve çeşitli endüstrilerdeki tedarik zinciri yönetiminin derinlemesine anlaşılmasını kapsayan sağlam bir lojistik temeli sağlamayı amaçlamaktadır. Lojistik zorlukları ustalıkla değerlendirmek ve karmaşık senaryolar dahilinde bilinçli kararlar almak için analitik becerilerin geliştirilmesini teşvik etmekteyiz. Öğrenciler, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi ile ilgili modern teknolojilerden yararlanma ve operasyonel verimliliği optimize etme konusunda yeterlilik kazanacaklardır. Ayrıca programımız, çeşitli iş ortamları için gerekli olan uluslararası lojistik uygulamaları, ticaret düzenlemeleri ve kültürel hususlar hakkında bilgi sağlayan küresel bir bakış açısını vurgulamaktadır. Gerçek dünyadaki lojistik sorunlarının üstesinden gelmek için eleştirel düşünme ve yenilikçi yaklaşımların entegrasyonu yoluyla problem çözme becerileri geliştirilmektedir. Ek olarak, ekipleri etkili bir şekilde yönetmek, stratejileri iletmek ve lojistik alanında organizasyonel başarıyı artırmak için işbirlikçi liderlik becerileri geliştirilmektedir. Etik ve sürdürülebilirlik öncelikli olup, etik davranış anlayışı ve uzun vadeli çevresel ve sosyal etki için sürdürülebilir uygulamaların önemi aşılanmaktadır. Sürekli öğrenme kültürünü benimseyen öğrencilerimiz, gelişen endüstri trendlerini, gelişen teknolojileri ve lojistik ve tedarik zinciri yönetimindeki en iyi uygulamaları takip etmeye teşvik edilmekte ve alanın dinamik taleplerine hazır olmaları sağlanmaktadır.

MİSYON
Lojistik  Programı Lojistik Önlisans programımızda misyonumuz, lojistik ilkeleri ve tedarik zinciri yönetimi konusunda kapsamlı bir anlayışa sahip yetenekli profesyoneller yetiştirmektir. Öğrencileri analitik yetenek, teknolojik yeterlilik ve lojistik için gerekli olan küresel bir bakış açısıyla güçlendirmeyi amaçlamaktayız. Programımız problem çözme yeteneklerini, işbirlikçi liderlik becerilerini ve etik, sürdürülebilir uygulamalara bağlılığı geliştirmeye adanmıştır. Mezunlarımızın sürekli öğrenme kültürünü benimsemeleri ve lojistik ve tedarik zinciri yönetiminin her zaman değişen alanına uyum sağlamaları, yenilik yapmaları ve başarılı olmaları için çaba göstermekteyiz.
VİZYON
Lojistik  Programı Önlisans lojistik programımızın vizyonu; öğrencilerimize çok yönlü işe dönük beceriler kazandırarak, lojistik sektöründe lider profesyoneller yetiştirmek ve sektöre yön veren bir eğitim kurumu olmaktır.
Lojistik Programı Stratejik Amaçlar Lojistik Programı Stratejik Hedefler
1.Operasyonel Verimliliği Artırma Hedef-1: Depo yönetimi, stok kontrolü ve taşıma lojistiği gibi lojistik operasyonlara odaklanan müfredat.
Hedef-2: Gerçek dünya örnekleri ve simülasyonları içeren müfredatla öğrencilere lojistik zorlukları çözme pratiği kazandırma.
Hedef- 3: Öğrencilere staj ve işbaşı eğitim fırsatları sunmak için endüstri liderleriyle işbirlikleri.
2.Teknolojik Yetkinliği Geliştirme Hedef- 1: RFID, tedarik zinciri yönetim yazılımları ve otomasyon araçları gibi en son lojistik teknolojilerini vurgulayacak şekilde tasarlanan müfredat.
Hedef-2: Öğrencilere lojistik yazılımları ve ekipmanları kullanma pratiği kazandırabilecekleri laboratuvarlar veya atölyeler.
Hedef-3: “İnovatif Fikir Havuzu” platformunun geliştirilmesi
Hedef- 4: Girişimcilik ve İnovasyon ile ilgili eğitim ve araştırma imkanlarının geliştirilmesini sağlamak
Hedef-5: Bilişim teknolojileri ve sosyal sorumluluk alanlarından etkinliklerin nicelik olarak artırılmasının sağlanması
3.Etkili İletişim ve İşbirliği Becerilerini Geliştirme Hedef- 1: Öğrencilerin gerçek dünya lojistik senaryolarında işbirliği yapma becerilerini artırmak için grup projeleri ve etkileşimli aktiviteler.
Doç.Dr. Figen KANGALGİL
Doç. Dr. (Assoc. Prof. Dr.)

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı

E-Posta (Email): figen.kangalgil@deu.edu.tr
Tel (Phone): (0232) 632 12 48 / 123
Temel Çalışma Alanları: Matematik,
Soliton Çözümler, Matematiksel Biyoloji, Kararlılık ve Çatallanma Analizi


AKADEMİK CV DEÜ E-POSTA
Dr.Öğr.Üyesi Deniz ELMACI
Doktor Öğretim Üyesi (Assistant Professor)

E-Posta (E-mail): deniz.elmaci@deu.edu.tr
Tel (Phone): (0232) 632 12 48 / 137
Temel Çalışma Alanları:Matematik

Akademik CV DEÜ E-Posta
Öğr.Gör. Artun TOMATIR
Öğretim Görevlisi (Lecturer)

E-Posta (Email): artun.tomatir@deu.edu.tr
Tel (Phone): (0232) 632 12 48
Temel Çalışma Alanları:Lojistik

Akademik CV DEÜ E-Posta
Bilgisayar Teknolojisi Temel Program Kazanımları
1. Lojistik ile ilgili temel kavram ve ayrımları öğrenmek
2. İngilizce yazışmaları takip edebilmek
3. Ms Office uygulamalarını işle ilgili alanlarda kullanabilmek
4. Lojistik ile ilgili evrakları düzenleyebilme, tanıma becerisi edinmek
5. Evrak kontrol, teslim ve sözleşmeleri ilgili tarafların haklarını koruyarak yapmak
6. Hizmet satışı yapmak
7. Dış ticaret işlemlerini takip etmek
8. Stok ve sipariş takibi yapmak
9. Basit sayısal yöntemleri gündelik problemlere uygulayabilmek
10. İş Sağlığı ve Güvenliği ve çevre koruma bilincine sahip olmak
11. Dış ticaret işlemlerini yapabilmek, gümrük mevzuatı konusunda bilgi sahibi olmak
12. Farklı taşıma modları konusunda bilgi ve beceri sahibi olmak

Öğrencilere ders kayıt döneminde atanan akademik danışmanların danışmanlık saatleri

GÜN & SAAT DANIŞMAN
Salı-16:30-17:30 Doç.Dr. Figen Kangalgil 
Cuma-09:25–10:10  Dr. Öğr. Üyesi Deniz Elmacı
Cuma-14:50–15:35 Öğr.Gör. Artun Tomatır